Til forsiden

Bærekraftige valg: Riktig stein til riktig bruk

Foto: Morten Rakke

Unike produkter som varer livet ut. Slik bidrar Lundhs til bærekraftig bruk av våre naturressurser.

Skapt for hundre millioner år siden

Lundhs Real Stone er en kolleksjon med norske natursteiner av typen larvikitt og anortositt. Steinene ble dannet av naturen for flere hundre millioner av år siden og finnes bare i Norge. Steinene har gode bruksegenskaper, og i kombinasjon med fargene gjør de seg spesielt godt egnet som overflatematerialer til både innendørs og utendørs bruk.

Natursteiner av typen larvikitt og anortositt egner seg spesielt godt som overflatematerialer, slik som benkeplater på kjøkken.

Stein i mange produkter

Lundhs utvinner store steinblokker av larvikitt og anortositt. Disse selges til utvalgte fabrikker rundt om i verden hvor de videreforedles til plater og flis. Store murblokker, kantstein eller andre grov-skjærte elementer produseres i Norge, mens plater og flis produseres i Italia eller Spania. Som Nord-Europas største produsent av naturstein har Lundhs et ekstra stort ansvar ved å forvalte en ikke-fornybar naturressurs. Bærekraftig forbruk og produksjon handler om å gjøre mer med mindre ressurser. I dag forbruker vi mye mer enn det som er bærekraftig for kloden.

Som Nord-Europas største produsent av naturstein har Lundhs et ekstra stort ansvar ved å forvalte en ikke-fornybar naturressurs.

Lundhs Real Stone produseres for å være naturlige og spesielle produkter som vil vare livet ut.

Les også dennne artikkelen

Rimol Miljøpark renser og sikrer tilgang på sårbare ressurser.

Varighet er bærekraft i Lundhs produksjon

  • Lundhs produserer overflateprodukter som reduserer behovet for vedlikehold og utskiftning.
  • Lundhs Real Stone består av hundre prosent naturstein fra Norge.
  • Steinene er varige på grunn av sin slitestyrke, og kan gjenbrukes som naturlig ressurs.

Våre forbruksvaner endrer seg

– Vi får stadig mer kunnskap om hva som har en positiv og negativ effekt på miljøet, og våre forbruksvaner er i ferd med å endre seg. Det er et skifte som går mot å velge kvalitetsprodukter med lang varighet, en motsetning til "bruk og kast»-mentaliteten, sier Thor-Anders Lundh Håkestad, daglig leder i Lundhs. Lundhs Real Stone produseres for å være naturlige og spesielle produkter, som vil vare livet ut.

Det er et skifte som går mot å velge kvalitetsprodukter med lang varighet, en motsetning til “bruk og kast”-mentaliteten.

Thor-Anders Lundh Håkestad, daglig leder i Lundhs

Våre medlemmer bidrar til det grønne skiftet med bedre utnyttelse av naturressursene våre

Se hvordan bærekraftig utvikling foregår i praksis.